TSUNAMI YANG BERLAKU PADA 26 DISEMBER 2004 ADALAH BUATAN MANUSIA.Pada 26 December 2004, telah berlaku satu trajedi yang menggemparkan seluruh dunia. Tragedi tersebut telah mengorbankan lebih dari 500,000 manusia. Angka yang sebenar tidak dapat dipastikan oleh sesiapapun.


Tragedi tersebut ialah “tsunami” atau digelar “ombak besar” telah berlaku di Lautan Hindi berhampiran pantai barat Aceh dan tersebar ke kawasan-kawasan pantai di selatan Asia, Sumatera Utara, Thailand dan Malaysia.

Gempa bumi yang kononnya sebesar Skala Richter 9.0 ini berlaku sekitar 8.59 pagi (waktu Malaysia) dan telah mengakibatkan “tsunami”. Di sesetengah lokasi dilaporkan bahawa ombak tsunami mencapai ketinggian 10 meter.

Ramai yang menyalahkan “takdir” dan “gempa bumi” sebagai punca berlakunya tsunami 2004.

TETAPI tahukah anda bahawa tsunami yang berlaku pada 26 December 2004 itu adalah buatan manusia?Seorang wartawan bebas dari Australia yang bernama Joe Vialls telah membuat suatu pendedahan yang menggemparkan dunia.

Joe Vialls

Menurut Joe Vialls, bahawa tsunami yang berlaku pada 26 December 2004 itu adalah buatan manusia.

Berikut adalah fakta dan penjelasan yang diberikan oleh Joe Vialls:

Fakta 1: Penggunaan bom  “American 9 megaton W-53 thermonuclear warhead” 

Gambar dibawah menunjukkan bom yang digunakan untuk meletupkan dasar laut Sumatra dan akhirnya mengakibatkan Tsunami pada 26 December 2004.


Bom American 9 megaton W-53 thermonuclear warhead” adalah bom yang dipercayai telah digunakan untuk meletupkan dasar laut di Sumatra berhampiran Aceh. Bom ini adalah milik Pentogan di Amerika tetapi telah diseludup oleh orang tertentu.

Bom ini adalah yang paling sesuai untuk menahan tekanan air laut yang dianggarkan sebanyak 10,000 paun untuk setiap inci di dasar laut “Sumatran Trench”. Bom ini cuma 5 ton sahaja beratnya dan mudah untuk dimuatkan didalam mana-mana kapal secara rahsia.


Fakta 2: Corak gegaran yang berlaku adalah sama dengan corak gegaran yang berlaku di Nevada setelah berlakunya letupan bom nuclear di bawah tanah.

Pada 26 December 2004, telah tercipta suatu gelombang besar dari dasar laut di “Sumatran Trench” iaitu sekitar 155 batu dari daerah Aceh.

Gelombang besar itu bergerak pada kelajuan 18,000 batu sejam dan telah sampai ke Banda Aceh dalam masa 32 saat dan telah mengakibatkan gegaran bumi selama 13 saat, (Ciri-ciri Ini adalah sama seperti yang berlaku di Nevada setelah berlakunya letupan bom nuclear di bawah tanah.)

Selepas berlakunya gegaran, tidak ada apa-apa berlaku selama 22 minit. Tidak ada kecederaan, harta benda tidak musnah. Kemudian secara tiba-tiba muncullah “Tsunami” yang dahsyat yang akhirnya memusnahkan setiap yang di berada dilaluannya.


Fakta 3: Bacaan skala Richter dari NOAA sentiasa berubah (Mula-mula mereka kata 6.4 skala Richter, kemudian berubah jadi 8.0, kemudian 8.5, kemudian 8.9, kemudian 9.0, kemudian jadi 9.1, dan akhirnya menjadi 9.3 skala Richter.

Pejabat Geophysical Jakarta telah mengumumkan bahawa telah berlaku gempa bumi berukuran 6.4 skala Richter. TETAPI maklumat ini telah ditutup dan diubah menjadi 8.00, kemudian 8.5, kemudian 8.9, kemudian 9.0, kemudian 9.1, dan akhirnya menjadi 9.3 skala Richter oleh NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).


Fakta 4: Kerajaan India tahu bahawa ini bukanlah gempa bumi yang semulajadi.

India tidak pernah menghadapi masaalah “tsunami” sepanjang sejarah India.  Pada 29 December 2004, Pengarang akhbar The India Daily telah melaporkan:
"Was this a showdown by a country to show the region what havoc can be created?"…
"Given the level of devastation and given the fact India is a regional power in South Asia, [the] Indian Navy has an obligation to investigate and tell the world what they found."

Target utama “Mereka” ialah 2 lokasi Reactor Nuclear di India iaitu Kalpakkam dan Koodankulam berhampiran Chennai, India. Sekiranya kedua-dua Reaktor Nuclear ini meletup maka akan membawa bencana kepada seluruh penduduk di India. Maka India perlu melutut memohon bantuan kewangan dari IMF.
Tetapi “tsunami” yang melanda di India tidak mampu untuk melaksanakan hajat “mereka”.


Fakta 5: Video yang dirakam oleh penduduk Aceh jelas menunjukkan bahawa tidak ada harta benda musnah selepas gegaran bumi. 

Jika anda melihat video yang dirakam oleh penduduk Aceh sewaktu kejadian gegaran bumi pada 26 Disember 2004, Anda akan mendapati bahawa tidak ada berlaku sebarang kerosakan pada bangunan disitu. Penduduk disitu juga kelihatan berjalan dan duduk seperti biasa tanpa ada sebarang rasa takut.


Fakta 6: Siapakah yang “UNTUNG” akibat dari tsunami 2004?

Untuk mendapatkan jawapan untuk soalan tersebut, kita perlu berfikir beberapa perkara:

1) Siapakah yang sanggup membunuh manusia seramai 500,000 orang hanya untuk terus berkuasa?
2) Siapakah yang telah membunuh ramai manusia di Iraq? 
3) Siapakah yang telah membunuh ramai manusia di Afghanistan? 
4) Siapakah yang telah membunuh ramai manusia di Palestine?

Fikirkanlah…………


Sumber rujukan:

3 comments:

  1. semoga perancang tsunami ini mendapat balasan yang setimpal dengan perbuatannya/mereka. jika tidak mendapat balasan di dunia, balasan di akhirat menanti.

    ReplyDelete
  2. yg pastinye ini angkare the new world order

    ReplyDelete
  3. Kejadian kat Palu pun angkara mereka? Dasyat jugak kat Palu tu

    ReplyDelete